Güneş Enerjisi Nasıl Depolanır?

Güneş ışınlarının enerjiye dönüştürüldüğü fotovoltaik sistemler ile güneş enerjisi depolanır.
Güneş Enerjisi Nasıl Depolanır?

Güneş ışınlarının enerjiye dönüştürüldüğü fotovoltaik sistemler ile güneş enerjisi depolanır. Güneşin olmadığı günlerde de güneş enerjisini kullanabilmemiz için üretilen enerjiyi depolamamız gerekir.  Temiz ve yenilenebilir enerji için sonsuz güneş ışınları ile elde edilen enerji, evlerdeki günlük enerji ihtiyacımızı karşılayabildiği gibi tarımsal sulama, kamp alanları, elektrikli araçlar, uzak yerleşim alanları, fabrikalar ve afetler gibi acil durumlarda da hayat kurtarıcı olabilmektedir.

Taşınabilir cihazlar için de güç kaynağı olan solar piller, taşınabilir şarj cihazları ve solar şarj cihazları gibi cihazların elektrik ihtiyacını da karşılar. Yeşil enerji kaynağı olan solar bataryalar ile enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik sağlanmış olur.

İşte Güneş Enerjisini Depolamak için Kullanılan Solar Batarya Çeşitleri

Lityum bataryalar ve jel aküler genel olarak güneş enerji sistemlerinde kullanılan depolama birimleridir. Bu depolama birimlerine dair daha kapsamlı bilgi almak için içeriğimizin devamını inceleyebilirsiniz. 

Lityum Bataryalar

Lityum iyonlarının hareketi ile enerji depolayabilen lityum bataryalar, tekrar doldurulabilen bir batarya türüdür. Elektronik cihazlarda, elektrikli araçlarda, evlerdeki güneş enerji sistemlerinde kullanılabilmektedir. En önemli özellikleri ise yüksek şarj-deşarj verimliliği sağlamalarıdır. Aşırı şarj-deşarj olduğunda veya hasar gördüğünde patlama veya yangın riski bulunmaktadır. Bu sebeple bilinçli kullanılmalıdır.

On Grid, Off Grid ve Hibrit GES projelerinde kullanılabilmektedir. BMS(Battery Management System) sahip lityum bataryalardaki batarya yönetim sistemi sayesinde seri bağlantı ile depolama kapasitesi yükseltilebilmektedir. Lityum bataryalar ile yüksek performans elde edebilir ve güneşten gelen enerjiyi güvenle depolayabilirsiniz.

Yüksek Voltajlı Lityum Bataryalar ve Düşük Voltajlı Lityum Bataryalar olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Yüksek Voltajlı TommaTech Lityum Bataryalar, Hibrit sistemlerde kullanıma uygundur. 5.8kWh değerinde ikiye ayrılır, bunlar: GeneralPack ve BoosterPack Lityum Bataryalardır. Dahili Batarya Yönetim Sistemi bulunmaktadır. 3kWh değerinde ise batarya ve depolama yönetim sistemini ayrı ayrı satın alabilirsiniz.

Düşük Voltaj TommaTech Lityum Bataryalar ise Modular Series, Rack Series ve Eco Series olmak üzere 3’e ayrılmaktadır. Bu Lityum Bataryalar, Lityum Demir Fosfat teknolojisi kullanılarak oluşturulmuştur. Hepsinde Gelişmiş Batarya Yönetim Sistemi kullanılmıştır.

Jel Aküler

İçerisinde yer alan kurşun plakalar, kimyasallardan oluşan jel sıvı ve elektrolitlerden oluşan jel aküler, bakıma ihtiyaç duymadan yıllarca kullanılabilmektedir. Şarj edilebilir bu bataryalar, kurşun asit akülere alternatif olması amacı ile geliştirilmiştir. Elektroliti jel formunda olduğundan dolayı sızıntı olmaz. Yüksek bir yüzey alanına sahip olduğu için elektronların daha homojen dağılmasını sağlar.

Evlerde, araçlarda, karavanlarda, teknelerde ve başka mobil sistemlerde kullanılmaktadır. Küçük boyutlarda ve taşınabilir olan jel aküler, çevre dostu bir enerji depolama çözümüdür. Doğru kullanılmaz ve şarj edilmez ise ömrü azalır. Bu sebeple kullanım talimatlarına uyulmalıdır.

Çeşitli markalarda Solar Jel Aküler bulunmaktadır. Yeni nesil VRLA (Valve Regulated Lead Acid) konseptine göre yapılan Outdo marka jel aküler, en çok kullanılanlar arasındadır.

ŞİMDİ ARA ŞİPARİŞ VER WHATSAPP