Güneş Enerjisinde Devlet Desteği Var Mıdır?

Yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerjisi için devlet desteklerinden yararlanabilirsiniz.
Güneş Enerjisinde Devlet Desteği Var Mıdır?

Günümüzün en önemli yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerjisi için devlet desteklerinden yararlanabilir ve GES projelerindeki maliyetinizi düşürebilirsiniz.

 

Dünyamız; hava kirliliği, çevre kirliliği, karbon ayak izinin artması gibi nedenlerle her geçen gün kötüye gitmekte ve ozon tabakasının delinmesi, buzulların erimesi, iklim değişikliği gibi problemler ortaya çıkmaktadır.

Daha yaşanabilir bir gelecek için elimizden geleni yapmalı, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmeliyiz. Bunun için öncelikle sonsuz güneş enerjisinden yararlanabiliriz. Evrene olan borcumuzu yine evrenden aldığımız güç ile ödeyebiliriz.

Çevre kirliliğine dikkat çekmek için sanatçılarımızdan Buray, Tema Vakfı(Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı) ile iş birliği yaparak “Yok mu?” ismi ile bir şarkı çıkarmış ve #DurDiyenYokmu hashtagi ile paylaşarak büyük bir yankı uyandırmıştır.

Bizler de üzerimize düşeni yapmalıyız ancak nasıl? Bu sorunun cevabı için Güneşten Enerji sayfamızdaki ürünleri inceleyin, size en uygun proje için bizlerle iletişime geçin. 

 

GES Projelerinde Devlet Desteği Almak için Ne Yapmalıyız? 

yeşil enerji

Öncelikle desteklerden faydalanmak için vergi mükellefi olmanız ve bir firmaya sahip olmanız gerekir. Ayrıca tarım üreticileri de bu desteklerden faydalanabilmektedir.

Bu destekler, firmanızın sektörüne göre desteklenebilir veya desteklenmeyebilir. TKDK(Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu)'nın sayfasından desteklenen sektörlerden birinde olup olmadığınızı kontrol edebilir ve teşvik kapsamlarını öğrenebilirsiniz.

240 kW ve üzerindeki GES kurulumları için YTB(Yatırım Teşvik Belgesi)'ye başvurarak KDV muafiyetinden faydalanabilirsiniz. Bunun için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyeti’nde yatırımcılar, yenilenebilir enerji kaynakları için %50’ye varan destek sağlayabilmektedir. Avrupa Birliği tarafından desteklenen IPARD(Instrument for Pre-Accession Assistance Rural Development) ve TCMB tarafından desteklenen KKDF(Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu) fonlarından alabileceğiniz bu destek için Tarım ve Orman Bakanlığ’nda yayınlanan kitapçıklarda belirtilen 101-102 ve 302 numaralı kodların açıklamalarını inceleyebilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.

Temiz çevre ve yeşil enerji için siz de güneş enerjisinde kullanılan kaliteli ve uygun fiyatlı güneş paneli, inverter, lityum batarya, jel akü, regülatör gibi solar ürünleri gunestenenerji.com’da bulabilirsiniz.

 

Ziyaret etmeniz gereken sayfaların linklerini sizler için topladık:

https://www.tkdk.gov.tr/

https://ipard.tarim.gov.tr/

https://www.sanayi.gov.tr/destek-ve-tesvikler/yatirim-tesvik-sistemleri

https://www.kosgeb.gov.tr/

https://www.yatirimadestek.gov.tr/destek/kkydp-tarima-dayali-ekonomik-yatirimlarinin-desteklenmesi/164

https://www.ttgv.org.tr/

https://www.turseff.org/solution/yenilenebilir-enerji-finansmani

ŞİMDİ ARA ŞİPARİŞ VER WHATSAPP